Hoe werkt lachgas nou eigenlijk? dat is een goede vraag! Dat leggen we graag uit. Een korte introductie van hoe het effect eruit ziet in het onderstaande filmpje.

Werking lachgas

Zoals je al kunt zien werkt lachgas maar heel erg kort. Maar het werkt ook heel erg snel en best wel sterk! De lachen is behoorlijk uitbundig dus niet een kleine glimlach op je gezicht maar echt schateren van het lachen. Wat je vaak ziet op YouTube zijn verdoofde kinderen die grappige dingen roepen en die zitten onder de verdoving van lachgas. Alleen is het door het inademen via een ballon maar heel kort omdat je het ook zo weer uit je lichaam hebt. Je voelt je even kort high, opgewekt en vrolijk. Vooral lacherig en je hebt een warm gevoel. Ook kan het zijn dat geluid anders klinkt en een beejt in elkaar kan overlopen. Soms ervaren mensen ook gevoelens en gedachtes opeens heel bewust die eerder onbewust waren. In enkele gevallen kun je zelfs een beetje hallucineren door dingen te zien of te horen die er in de werkelijkheid niet zijn.

Hoe werkt lachgas en hoe wordt het gebruikt?

Een opgeblazen ballon wordt ingeademd. Deze is vol met het ingespoten n2o lachgas, deze is afkomstig uit een patroon die via een speciale spuit in de ballon wordt gespoten. Omdat het heel koud gas is zou je je lippen verbranden als je het gas direct uit het patroon zou proberen te ademen. Het komt meestal voor dat het effect van lachgas direct wordt ervaren, maar tegelijkertijd zakt het effect dan ook wel weer volledig weg na enkele minuten. Het wordt steeds vaker gebruikt, lees het na in dit nrc artikel.

Dosering lachgas

De duur van het effect van lachgas is best wel kort zoals eerder beschreven. Doorgaans nemen mensen een enkele ballon met lachgas en dat staat gelijk aan één lachgas patroon. Het komt wel geregeld voor dat er meerdere ballonnen op een avond worden gebruikt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het is logisch zoals met alles, hoe meer je ervan gebruikt hoe minder goed het is. Lachgas is relatief onschuldig, je kunt er met te veel ballonnen eigenlijk alleen wat hoofdpijn van krijgen.