Retourneren tanks & Borg

Geüpdate 15-12-2022

Op deze pagina vind je informatie in verband met het retourneren van de fles en het terug ontvangen van de betaalde borg. 

 

Nieuw borgbeleid voor lachgas tanks besteld vanaf 30 november 2022

In verband met mogelijke toekomstige wijzigingen in wetgeving dienen wij ons als bedrijven daarop voor te bereiden. Dit houdt in dat voor bestellingen met een tank vanaf 30 november 2022 de borg als koopborg wordt beschouwd, met andere woorden: het aanvullende bedrag voor de stalen cylinder wordt als aankoopbedrag beschouwd voor het eigenaarschap van de tank. Deze tank kan naar eigen voorkeur gebruikt blijven worden. Eventueel te laat opgestuurde tanks kunnen we tegen een verzendvergoeding (€25) leeg terugsturen. We kunnen deze ook kosteloos laten vernietigen voor u.

Wees gerustgesteld over het volgende; wij als Branchevereniging van Verantwoordelijke Lachgas Leveranciers (BVLL) hebben drie rechtzaken aangespannen tegen het wetsvoorstel op een eventueel verbod.

De kansen liggen bij de kruising met  het Europees recht. Maar de grootste kans maken we met het ontbreken van de formele vastlegging van de uitzonderingsgronden. Dit zal in ieder geval in een bodemprocedure moeten worden uitgevochten. Daarnaast  hebben we een kort geding op basis van beide gronden. Dit is dan zowel een kort geding civielrechtelijk alsook bestuursrechtelijk. Het advies van de Raad van State om geen verbod in te stellen is volledig genegeerd, en talloze pogingen van de BVLL om goede afspraken te maken over regulering en strenge regels rondom handhaving zijn altijd genegeerd door het ministerie van VWS. Tijd dus voor de weg naar de rechter.

Dit alles betekent dat er nog een hoop vertraging ontstaat en uiteindelijk de rechtsprekende macht zal bepalen over de toekomst van recreatief lachgas.

Blijf deze pagina bezoeken voor updates!

 

Vragen of onduidelijkheden?

Mochten er naar aanleiding van de borg, het retourneren of het terugbetalen van de borg vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

E-mail: klantenservice@lachgas-voordeel.nl
Contact binnen 24 uur

lachgas tank